augusts 13, 2012

Grāmatu sūtījumi uz Latviju


Mana atmiņa ir diezgan vāja, bet beidzamos 10-12 gados esmu nosūtījis uz Latviju no Klīvlandes Latviešu biedrības un Daugavas Vanagiem apmēram 98 kastes ar lietotām grāmatām.  Tas būtu: apmēram katrā kastē var salikt 40 grāmatas, kopā apmēram 3980. Neesmu sūtījis nevienu padomju laikā izdoto grāmatu.

Lielākās grūtības ir saņemt ziņu no grāmatu saņēmējiem, ka grāmatas ir aizgājušas. Vissirsnīgāk pateicās Saukas pagasta pārvalde. Vienalga, vai grāmatas sūtīja Vanagi, vai biedrība, no viņiem vienmēr saņēmu man personīgi adresētu pateicības vēstuli. Tajās Gunārs Sprīdītis raksta, ka daudzas mūsu grāmatas pie viņiem nokļuvušas pirmo reizi. Īpaša interese esot par Otrā Pasaules kaŗa notikumiem. Saukas pagastmājas telpās tagad iekārtota grāmatu klēts, kuŗu izmanto kā lasītavu. Grāmatas no tās dodot arī lasīšanai mājās.

Nākamais grāmatu sūtījums būs 26. augustā pl.14. Ja kāds vēlas sūtīt grāmatas no savas personīgās bibliotēkas, es to izkārtošu. kā sūtījumi kļūst arvien dārgāki (pašlaik $45 par katru 50 māciņu smagu kasti), mūsu organizācijas būs pateicīgas par katru finansiānālu ziedojumu.

Grāmatas ir sūtītas uz šīm iestādēm:

Smiltenes Arodskolas technikums,
Smiltenes Centrālā vidusskola,
Mazsalacas vidusskola,
Balvu rajona Šķibēnu vidusskola,
Vijciema pamatskola,
Gulbenes rajona Līgo bibliotēka,
Madonas novada bibliotēka,
Bauskas rajona Vecumnieku bibliotēka,
Krustpils pamatskolas bibliotēka,
Cesvaines bibliotēka,
Vīpes pagasta bibliotēka,
Liepājas centrālā bibliotēka,
Saukas pagasta bibliotēka.

Raksta autors: Oļģerts Kubuliņš

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru