aprīlis 20, 2012

Andreja mākslas brīvdienas Toronto


Andrejs Mantenieks šogad piedalījās Latviešu Nacionālās jaunatnes apvienības Kanādā organizētā kultūras sarīkojumā „Šī Māksla Ir Jauna“ (ŠMIJ). No 9. līdz 11. martam Toronto pilsētā talantīgi jauni cilvēki varēja dalīties savā mākslas pieredzē un baudīt citu mūziķu, mākslinieku, dejotāju un Dj izpildījumus.

"Kāzu viesi" bauda mimosas restorānā
Sarīkojuma programma tiešām bija plaša un interesanta. Pirmajā dienā jaunieši iepazina viens otru caur spēlēm, piedalījās galerijas OUT/AUT atklāšanā, bet vakarā Dj Skeez un Drejus vadībā varēja izdejoties Vecmeitu&Vecpuišu ballītē. Otrajā dienā jaunieši rādīja savas spējas Foto Medībās, piedalījās galerijas semināros ar mākslinieku Vid Ingelevics, paneļdiskusijā par mākslinieku gaitām Latvijā, seminārā „Rīgas nākotne“, kuru vadīja architekts Andris Roze, un vakarā – atpūta poļu klubā ar vakara nosaukumu „Kāzu balle“.

Lūk, ko par šo braucienu raksta Andrejs:

Šis bija mans pirmais ceļojums uz Kanādu, lai satiktu latviešus, un tas man ļoti patika. Kanādā biju tikai īsu laiku, bet jau nevaru sagaidīt atgriezties nākamreiz.

Andrejs - otrajā rindā!
Ceļojums sākās 8. martā. Lai tur tiktu, man bija jābrauc apmēram septiņas stundas ar Greyhound autobusu, ar pārsēšanos Buffalo. Kad ierados, kopā ar diviem draugiem no Ņujorkas mūs aizveda uz mājām, kur mēs visi palikām un satikām citus jauniešus. Nākamā rītā visi devāmies uz „Snakes and Lattes” kafejnīcu, lai spēlētu spēles un izbaudītu pusdienas. Pēc tam blandījāmies par pilsētu, apmeklējot veikalus un restorānus līdz vakaram. Tēma vakaram - „Vecmeitu un Vecpuišu Balle”, bet nozīme nevienam nebija tiešām skaidra.

Sestdien apmeklējām mākslas galeriju, kur bija dažādu modernu latviešu mākslinieku darbi. Es pazinu dažus: Marisai Rasumai piederēja vairākas skices, un Mia Auģu fotogrāfijas. Pavadījām atlikušo dienu, atkal klejojot pa pilsētu. Balle ar tēmu „Kāzu Balle” bija interesanta, un mūziku spēlēja jauniešu grupa.

Viss kopā - ŠMIJ bija interesanta kombinācija ar mākslu, mūziku un draugiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru