maijs 14, 2012

Mobilo pasu darbstacija būs jūlijā Milvokos!


Sākot ar 2012. gadu Latvijas vēstniecība piedāvā Latvijas valsts piederīgajiem (tiem, kuriem ir piešķirts personas kods) iespēju saņemt Latvijas pasi dažādos ASV reģionos. Šim nolūkam ir iegādāta mobilā (pārvietojamā) pasu darbstacija, kas ļauj, iepriekš atsūtot savus dokumentus pases nomaiņai uz vēstniecību, fotografēties pasei un nodot biometrijas datus ārpus Latvijas vēstniecības telpām.


Mobilās pasu darbstacijas nākamais pieturas punkts šogad paredzēts jūlijā Milvokos (Milwaukee, Wisconsin), XIII Vispārejo latviešu dziesmu svētku laikā.

* Sākot ar 2012.g. 1. aprīli būs iespējams vienlaicīgi ar pasi pieprasīt personas apliecību.

* * * * *

N.B. - Lai pieteiktos mobilo pases darbstacijas apmeklējumam Milvokos, dokumenti uz Latvijas vēstniecību ASV jānosūta līdz 13. jūnijam.

Dokumenti jāsūta uz consulate.usa@mfa.gov.lv vai pa faksu (202)328-2860, obligāti norādot savu kontaktinformāciju (telefonu, e-pastu). Ja tiks saņemts pietiekams pasu pieprasījumu skaits līdz 2012. gada 13. jūnijam, Latvijas vēstniecība ASV plāno izbraukumu ar mobilo pasu staciju uz Milvokiem (Viskonsīnā) jūlija sākumā dziesmu svētku laikā un norises vietā. Pasu izsniegšanas tehniskais risinājums ir tāds, ka iesniegt dokumentus pases atjaunošanai Milvokos varēs tikai tie, kas būs iesnieguši savus pases pieteikumus vēstniecībā līdz 13. jūnijam.

Kādi dokumenti jāiesniedz?

Lai pieteiktos pases apmaiņai, izmantojot mobilo pasu staciju, nepieciešams iepriekš uz Latvijas vēstniecību ASV nosūtīt sekojošu dokumentu kopijas:

1. Latvijas pases kopiju. Ja pasi pieprasa pirmo reizi, tad jānosūta dzimšanas apliecības kopija un apliecinājums par personas koda piešķiršanu.
2. Dokumenta, kas apliecina legālu uzturēšanos ASV (ASV pase, Permanent Resident Card, ASV vīza) kopija.
3. Aizpildītu iesniegumu.
4. Ja pieprasa pasi bērnam, tad jāatsūta bērna dzimšanas apliecības kopija. Pasi var pieprasīt tas bērna vecāks, kas ir Latvijas pilsonis, vai arī vecāks, kurš ir citas valsts pilsonis, uzrādot otra vecāka notariāli apliecinātu (ar Apostilli apliecinātu) piekrišanu pases dokumentu iesniegšanai un bērna pases saņemšanai. No 15 gadu vecuma persona pati var pieteikties pases saņemšanai.
Informācija no Latvijas vēstniecības ASV web lapas

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru