oktobris 22, 2015

Laimas Jansones koncerts 2015. gada 11.novembrī







trešdien, 2015. g. 11. novembrī  plkst. 1:00

Apv. draudzes nama lielajā zālē
 1385 Andrews Ave.,  Lakewood, Ohio

IEEJA: PRET ZIEDOJUMIEM

Ja vēlaties pievienoties pensionāru saimei uz priekškoncerta pusdienām 11:00 par $10.00,
lūdzu piesakaties pie
brigitamillers@gmail.com vai jresnis@aol.com
līdz 4. novembrim


Šī gada novembrī būs divu solistu turneja ar mudi "Kurp latviešu tautas dziesma? Ar Laimu un Zani - pasaulē!”.

Laima Jansone atplaukusi Latvijā kā koklēšanas virtuoze. Viņas veiklība ar mūsu senā instrumenta stīgām, izmantojot ritmiskiem efektiem arī tā korpusa rezonansi, tiek apbrīnota gan mūsu kaimiņvalstīs, gan arī citviet Eiropā. Viņa arī spēlē savas kompozīcijas. Turneja būs Laimas pirmais Ziemeļamerikas apmeklējums.

Mecosoprāns Zane Pērkone ir izcila vokāliste. Viņa ir piedzīvojusi latviešu koŗu tradīcijas, piedaloties savā laikā korī “Kamēr”, kuŗš ir viens no labākajiem koriem pasaulē. Viņa ir bijusi soliste Latviešu Dziesmu un Deju Svētkos un kā mecosoprāns dziedājusi Nacionālās operas korī.

Ar Zani Pērkoni Laima Jansone uzsāka sadarbību jau etnomūzikas studiju gados Jāzepa Vītola mūzikas akadēmijā 2011. gadā. Kopā viņas ir uzstājušās Baltika festivālā, Latvijas mākslas muzejā un Laimas “Silver” albuma atklāšanā. Viņas abas ir studējušas etnomuzikoloģiju Sibēliusa akadēmijā Helsinkos.

Abas jaunās sievietes interesējas par dažādas izpausmes cittautu folkmūziku, tostarp arī džezu. Viņas piedāvā programmu, kas sastāv no latviešu publikā iecienītajām tradicionālajām tautas dziesmām, kā arī mazu ekskursiju retāk dzirdētās muzikālās skaņās. Tieši šis ir iemesls, kādēļ šo divu brašo meiču koncertturneja Ziemeļamerikā ir latviešu sabiedrības apmeklēšanas cienīga.

Koncertu mērķis:

Amerikā jāpastāv atvērtam un informētam tautas atzaram, kas nebīstas svešu ietekmju, jo esam droši par mūsu mūzikas saknēm. Laimas un Zanes koncerti uzrunās gan pašu saimes, gan plašākas publikas interesi. Kā Laima to izsaka kādā Latvijas TV intervijā:

"Nacionālā identitāte ļoti palīdz man nepazust...", un diktore piebilst, “Laima kokli ir izcēlusi saulītē, parādot, ka šis instruments var būt ļoti mūsdienīgs un moderns. Jaunā mūziķe ar kokli savelk kopā mūsu pagātni un nākotni...”

* * *


There's no better chance to hear pure folk song expressing the Latvian identity than coming to hear mezzo-soprano Zane Pērkone accompanied by Laima Jansone on the kokle, the Latvian zither, in performance during their November U.S. tour.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru