februāris 21, 2012

Brauksim uz Dziesmu svētkiem

XIII Latviešu  Dziesmu svētki ASV notiks no 3. līdz 7. jūlijam Milvokos. Klīvlandes Latviešu biedrība piedāvā izkārtot kopēju autobusu. Brauksim, piedalīsimies un baudīsim!

Galvenajā viesnīcā visas telpas jau aizņemtas, bet vietu ir diezgan citās viesnīcās tikai pāris jūdžu attālumā. Laimonis Krūmiņš noskaidrojis, ka no Klīvlandes uz Milvokiem varam īrēt autobusu ar šoferi ceļam turp un atpakaļ, kā arī četrām dienām Milvokos. Turklāt Lakeforn Lines kompānija piedāvā sagādāt viesnīcas istabas četrām naktīm. Kā amerikāņi saka: "it’s a package deal!"

Transportu uz Milvokiem un atpakaļ piedāvājam arī tiem, kas paši jau rezervējuši sev istabas.

Cik tas maksās? Cenu noteiks pasažieru skaits. Ja brauc 20 pasažieru un viņiem vajadzēs vismaz 10 istabas, tad vienai personai ceļš un viesnīcas istaba (double occupancy) maksās $498. Ja būs pieteikušies, piemēram, 34 pasažieri, tad cena pazemināsies līdz $391. Tāpat cena mainās arī tiem, kuri jau rezervējuši istabas citā viesnīcā  – no $235 uz $137 katram. Tāpēc, lūdzu, piesakieties un aiciniet citus izmantot šo piedāvājumu! Jo vairāk dalībnieku, jo zemākas cenas.

Pirmajā mirklī škiet, ka cenas ir par augstām. Ja sarēķinām visus mazos un lielos svētku izdevumus, tad tās ir pat ļoti izdevīgas. Un kur vēl ērtības - pašiem nav jārūpējas par auto vadīšanu, auto novietošanu, ceļa nodeva. Nav jāpavada divas stundas lidostā,maksā taksometrs katram pārbraucienam vai pašiem jāmeklē viesnīca. Par pasažieriem rūpēsies profesionāls šoferis, kurš aizvedīs uz viesnīcu un gādās, lai arī somas nonāktu pareizās vietās pareizā laikā. Dziesmu svētku laikā katru rītu autobuss aizvedīs uz galveno viesnīcu un katru vakaru atvedīs atpakaļ.

Izbraukšana no Klīvlandes paredzēta otrdien, 3. jūlijā, plkst. 11:30 pm. Atpakaļ brauciens paredzēts svētdien, 8. jūlija pēcpusdienā. Tā kā ceļā paies deviņas stundas, izbraukšana un atgriešanās iznāk  vēlu naktī. Tomēr pa ceļam varēsim nosnausties autobusa ērtajos sēdekļos.

Viesnīcas istabas laikus jārezervē, tāpēc aicinām pieteikties līdz šī gada 12. martam pie Maijas Grendzes, tālrunis 440 895 0647, e-pasts: varsgre@aol.com

Kad būs zināms pasažieru skaits, paziņosim cenas!
Pilna samaksa ar čeku būs jānosūta Klīvlandes Latviešu biedrībai līdz 1. jūnijam.


Raksta autore: Maija Grendze

2 komentāri:

  1. Nudien nesaprotu, kādēļ Klīvlande, nevis Klīvlenda. Un Ohaijo, nevis Ohaio. Vai tie ir kaut kādi seni vietējās latviešu kopienas pieņemti nosaukumi?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Mēs jau sen esam vaicājuši valodniekiem, kā pareizi latviski tulkot šos vārdus. Un ir pieņemts, ka štata nosaukuma tulkojumam latviski jāpievieno latviskā galotne - Ohaijo, bet pilsētas nosaukuma tulkojums atveidojams no amerikāņu izrunas, un t.i. - Klīvlande.

      Dzēst