februāris 20, 2012

Ziņas no Okupācijas muzeja


Latvijas Ministru kabinets 2011. g. 5. jūlijā apstiprināja Nākotnes Nama celtniecību, uzdodot to pabeigt 2013. g. 31. decembrī. Celtniecība tūdaļ nevar iesākties, bet jācer, ka šī gada 18. novembrī varēs guldīt pamatakmeni un būvdarbus sākt jau 2013. gada sākumā, lai līdz gada beigām to pabeigtu. Būvdarbu laikā muzeja ekspozīcijām vecā ēka būs jāatstāj, tāpēc muzejs meklē pagaidu telpas. Tās varētu būt Rīgas pilī.

Muzeja apmeklētāju skaits pieaudzis - pagājušā gada pirmos deviņos mēnešos to apmeklējušas 87 717 personas. Tai pašā laikā gadu agrāk tās bija 69 654. Pēdējo piecu gadu rekords vienai dienai bija 20. jūlijā, kad muzeju apmeklēja 1030 cilvēki.

Ar Latviešu fonda atbalstu muzeja darbinieki šogad turpinās ierakstīt video liecības ASV vidienas štatos (Klīvlandē viņi jau bijuši).

Gandrīz 90% no nepieciešamiem līdzekļiem muzeja darbam nodrošina latviešu trimdas sabiedrība. Tagad Latvijas Okupācija muzeja biedrība meklē veidus, kā piesaistīt līdzekļus no atblastītājiem Latvijā.

Okupācijas muzejs izveidojis plašu mājas lapu internetā. Tur var redzēt dokumentus, fotogrāfijas, kartes, atmiņu stāstu fragmentus, muzeja vizuālos materiālus, kā arī statistiku. Tas pieejams visā pasaulē, un pirmajā mēnesī to apskatījuši jau pieci tūkstoši interesentu. Varam iepazīties ar šo virtuālo muzeju „Latvijas okupācija” interneta adresēs: e-okupacija.lv, muzejs.lv (latviski) un ocupation.lv (angliski).
Raksta autore: Maija Grendze

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru