februāris 19, 2012

Latvijas vēstniecības ASV pateicība

Godātie tautieši,

Vēstniecības vārdā vēlos pateikties viesiem tautiešiem par izrādīto aktivitāti. Atsevišķi, liels paldies viesiem balsošanas iecirkņiem ASV. Tautas nobalsošanas aktivitāte ASV bija lielāka nekā pēdējās, 11.Saeimas vēlēšanās. Tautas nobalsošanā ASV piedalījās 2940 Latvijas pilsoņi, iepretim 2027 pilsoņiem 11. Saeimas velēšanās.
Kopumā 39 763 Latvijas pilsoņi ārvalstīs piedalījās 18.februāra Tautas nobalsošanā par Grozījumiem Latvijas Republikas Satversmē. Provizoriski pret balsojuši ir 31461 (79,24%), bet par 8163 (20,56%) vēlētāju. Tā ir līdz šim lielākā balsotāju aktivitāte ārvalstīs.
Ārlietu ministrija visu pārstāvniecību vārdā vēlas pateikties Latvijas pilsoņiem par lielo aktivitāti, pildot savu pilsoņa pienākumu, balsojot šajā Latvijai tik būtiskajā referendumā. Ministrija pateicas saviem darbiniekiem un latviešiem ārvalstīs par to, ka viņi nodrošināja vēlētājiem šo iespēju piedalīties tautas nobalsošanā. Jāuzsver, ka sevišķi liela aktivitāte bija vērojama Lielbritānijā un Īrijā, kur vēlētāju rindas visu dienu bija garas, taču cilvēku izpratne un patriotisms stāvēja pāri šīm neērtībām. Ministrija augstu novērtē šo pilsoņu pacietību un entuziasmu.
Tautas nobalsošana ASV notikusi bez starpgadījumiem.
Vēlreiz visiem liels paldies!
Juris Pogrebņaks,
Pārstāvniecības vadītāja vietnieks
Deputy Chief of Mission
Embassy of the Republic of Latvia
2306 Massachusetts Avenue NW
Washington DC20008 , U.S.A.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru