augusts 14, 2012

Kas jauns Kultūras dārzos


Pilsēta šovasar Kultūras dārzos Rokfellera parkā veic daudz labojumu. Arī atsevišķo nāciju dārzus to īpašnieki uzlabo un paplašina. piemēram, mūsu kaimiņi igauņi noslēguši līgumu ar profesionāļiem, kas pākrāsos pieminekli, uzlabos tanī iegravēto uzrakstu un pārveidos ziedu laivu.

Arī mēs esam nolēmuši pārkrāsot zelta krāsā ierakstu Nameja akmenī. Pilsētas dārznieki bez atlīdzības palīdzēja novākt nolūzušos zarus un arī veco koku. Paši esam ravējuši nezāles un mēģinājuši tās noindēt vai nosmacēt zem vairāk kā divdesmit maisiem samaltu koka mizu seguma. Katru vasaras mēnesi mums pašiem jāpļauj zāle dārza centrā, citu gan nopļauj Klīvlandes dārzkopji.
Par mūsu dārza kopšanu līdz šim gādājuši pieci pensionāri, kuŗiem talkā pa laikam nāk divi vēl maizes darbu strādājošie. Dārza kontā ir nauda, ar kuru varētu atalgot palīgus, ja tādi pieteiktos pie Kultūras dārzu federācijas viceprezidentes Andas Sūnas-Cook (216-651-0486) vai Latviešu dārza komitejas priekšsēdes Ilzes Resnes (440-285-3175). Anda jau trešo gadu ir atbildīga par kopēji rīkoto Vienas pasaules dienas festivālu dārzos. Tas šogad būs svētdien, 26. augustā.

Līdz tam laikam būs atjaunots MLK bulvāra ceļa asfalta segums ar iezīmētām 130 paralēlām auto novietošanas stāvvietām un jaunām, nodrošinātām ceļa pāriešanas vietām kājāmgājējiem.
Raksta autors: Vilmārs Kukainis 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru